Rólunk

Lépjen velünk kapcsolatba

Pászti Imre

bádogos

A nevem Pászti Imre, mesterségem bádogos. Pályakezdő korom óta ezt a szakmát műveltem, és bevallom őszintén sok mindennel foglalkoztam azóta, de az örök szerelem megmaradt a bádogos szakma iránt.

Bármilyen tetővel kacsolatos problémát meg tudok oldani és legjobb tudásom szerint elvégezni. Lehet szó tetőfedésről, vagy csak pótlásról vihar után. Az sem jelent gondot, ha egy nagy esőzés után kiderült, hogy beázás történt, feltárjuk a hiba okát és azonnal javítjuk azt.

A bádogos feladatokat nem tekintem munkának, hanem inkább kihívásnak és örömteli munkának, hiszen olyan szívesen csinálom.

Srí Lanka – Faház

Egy Srí Lankai utazási iroda (www.magyarok-srilankan.hu) felkért építsek Nekik egy faházat a dzsungel szélén lévő udvarukba, mivel bővíteni szeretnék a szálláshelyeiket. Természetesen nagyon gyorsan megegyeztünk.

A kiutazás tervezett időpontaja 2015. szeptember 10-ére esett. Az ügyfeleimmel a Facebook oldalamon megosztottam, hogy nem tudok munkát vállalni a 10-ét követő két hétig.

Nagy izgalommal néztem az utazás elébe, mert ilyen távol még nem dolgoztam. Sokan gondolják, hogy a keletiek elmaradottak vagy lassú és nehézkes az ügyintézés stb. Ehhez képest a repülőjegy mellett már a Srí Lankai vízum is pár óra alatt elkészült.

A helyiek nagyon szívesen fogadtak, de régi hagyomány szerint áldást kell kérni a helyi buddhista templomban az építkezéshez.

A helyi fatelepen kiválogattuk a faanyagot (tulag fa fűrészáru).

A fenti képem a faház alapjai már készen vannak, és a következőn pedig már elkezdődött az építés.

A kommunikáció elég nehéz volt a helyi munkásokkal, de nem rajtuk múlik, mert Ők a szingaléz nyelv mellett beszélnek angolul is elég jól. Engem úgy hívnak Sír (Uram). Ha valami utasítást adok és sikerült megértenie, – Yes Sír! – a válasz. Nagyon alázatosak és dolgosak. Nagyon tisztelik a fehér embert és nem értik, hogy fehér lévén velünk dolgozom… nekik valahogy hihetetlen volt.

Nagyon dolgoztunk. A körülmények közel sem olyan jók voltak mint otthon. Nem lehetett mindent kapni ami a munkálatokhoz kellett, de azért megoldottuk. Egyik nap munka közben egy majom csapat vonult át a fákon felettünk és elég komolyan tanulmányozták a munkálatokat. 🙂

A kész faházról is készültek képek, a berendezésről is. Az utolsó napokra a festés maradt és néhány apróbb javítás. Majd a berendezés is a helyére került. Hét nap alatt felépült egy igazi óceánparti házikó felszerelve minden kényelmi elemmel és fantasztikus kilátással.