Egy Srí Lankai utazási iroda (www.magyarok-srilankan.hu) felkért építsek Nekik egy faházat a dzsungel szélén lévő udvarukba, mivel bővíteni szeretnék a szálláshelyeiket. Természetesen nagyon gyorsan megegyeztünk. A kiutazás tervezett időpontaja 2015. szeptember 10-ére esett. Az ügyfeleimmel a Facebook oldalamon megosztottam, hogy nem tudok munkát vállalni a 10-ét követő két hétig.

Nagy izgalommal néztem az utazás elébe, mert ilyen távol még nem dolgoztam. Sokan gondolják, hogy a keletiek elmaradottak vagy lassú és nehézkes az ügyintézés stb. Ehhez képest a repülőjegy mellett már a Srí Lankai vízum is pár óra alatt elkészült.

srilanka 01  srilanka 033  srilanka 02

A helyiek nagyon szívesen fogadtak, de régi hagyomány szerint áldást kell kérni a helyi buddhista templomban az építkezéshez.

 

srilanka 05 srilanka 04

A helyi fatelepen kiválogattuk a faanyagot (tulag fa fűrészáru).

srilanka 06 srilanka 07

A fenti képem a faház alapjai már készen vannak, és a következőn pedig már elkezdődött az építés.

A kommunikáció elég nehéz volt a helyi munkásokkal, de nem rajtuk múlik, mert Ők a szingaléz nyelv mellett beszélnek angolul is elég jól. Engem úgy hívnak Sír (Uram). Ha valami utasítást adok és sikerült megértenie, - Yes Sír! - a válasz. Nagyon alázatosak és dolgosak. Nagyon tisztelik a fehér embert és nem értik, hogy fehér lévén velünk dolgozom... nekik valahogy hihetetlen volt.

srilanka 08 srilanka 09

 srilanka 11 srilanka 12

Nagyon dolgoztunk. A körülmények közel sem olyan jók voltak mint otthon. Nem lehetett mindent kapni ami a munkálatokhoz kellett, de azért megoldottuk. Egyik nap munka közben egy majom csapat vonult át a fákon felettünk és elég komolyan tanulmányozták a munkálatokat. :-)

srilanka 13  srilanka 14  srilanka 15

 A kész faházról is készültek képek, a berendezésről is. Az utolsó napokra a festés maradt és néhány apróbb javítás. Majd a berendezés is a helyére került. Hét nap alatt felépült egy igazi óceánparti házikó felszerelve minden kényelmi elemmel és fantasztikus kilátással.

 srilanka 16 srilanka 17